Doorgaan naar hoofdcontent

Big old coat ( ontwerp JOJI Locatelli ) aangepast naar mijn idee


 Al gedurende een hele lange tijd was ik verliefd op dit vest. Vaak naar gekeken en toen ik prachtige strengen zwarte wol tegen kwam die geschikt voor dit vest waren kon ik het niet nalaten ze alvast te kopen. Heel lang hebben ze gewacht tot ik hier aan zou beginnen maar begin december 2018 is het er van gekomen : ik heb het patroon gekocht via Ravelry en ben aan de slag gegaan. ik heb wel één en ander veranderd voor het in mijn ogen perfect zou worden zoals de afwerking van de rand in een mee-gebreide i-cord variant en de lengte moest zoals ik het in gedachten had ook lang genoeg worden om over een jurkje te kunnen dragen. 
Precies 3 maanden later was het vest klaar en al met al is het een heerlijk lekker los vlot vest geworden wat je het liefst elke dag aan zou hebben.
 Mijn ravelry pagina met link naar het originele patroon vind je hier


Dit is de ontwerpster in haar eigen ontwerp Big old coat© by Joji Locatelli  link naar patroon  hier


De basis is een basketweave steek - niet echt moeilijk maar wel opletten waar je bent en wat je doet.
Dit is een top-down vest waarbij je eerst een gedeelte van de halsrand breit en vandaar uit met het achterpand start.
Op de paspop geeft het al wat zicht op het resultaat. Ik  vond de rand langs de hals slordig er uit zien en heb dit gelijk veranderd en heb op mijn favoriete manier deze gelijk afgewerkt. het kostte wel veel pogingen voor ik hem goed kreeg want het was toch even een bedenkseltje, maar uiteindelijk is het gelukt. en was de rand naar mijn zin.
Uit de halsrand neem je steken op voor een voorpand en zo werk je naar voren tot okselhoogte.. Dit herhaal je dus ook voor de andere kant. Hier zie je het resultaat van mijn afgewerkte randsteek. Persoonlijk vind ik dit mooier dan het origineel.
Daarna verbind je de panden en is het een kwestie van lengte maken.Omdat ik de plannen had het vest veel langer te breien dan het originele patroon aangaf ben ik tussendoor maar ter afwisseling  aan mouw 1 begonnen.
En daarna weer verder met een paar strengen wol in de lengte. Voor elke patroonherhaling heb ik een marker geplaatst zodat ik een beetje uit kon rekenen of ik met mijn hoeveelheid strengen toe zou komen. 
Nogmaals zicht op de halsrand en inmiddels al mouw 2 ter afwisseling er in gebreid.
Dit is de lengte die aangegeven stond in het patroon. Aangezien ik liever een langer vest draag en toch genoeg wol had was de keuze niet moeilijk: door breien tot knielengte.
 

En zie hier mijn knielengte. Nu heb ik eindelijk een mooi vest wat ook over de lengte van mijn jurkjes past.
Je ziet dat het een heerlijk ruim vallend vest is.De onderkant heb ik ook weer op mijn manier afgekant ipv de simpele manier die beschreven stond.
Uiteindelijk heb ik 12 strengen van 200 meter elk gebruikt. Verdere details kun je terug vinden op mijn Ravelry pagina.

Gisteren heb ik mijn Astriolia weer uit de kast gehaald en ben ik begonnen met mouw 2.
Nadat mijn hondje Tommy overleden was vorig jaar kon ik de concentratie niet echt opbrengen om dit vest af te maken. Ook de nieuwe pup werkte niet echt mee en vond in het begin die leuke bolletjes wol veel te verleidelijk om mee te spelen. Slechts als hij diep in slaap was lukte het me een toertje te breien. Hij
belandde in de kast tot ik echt weer zin kreeg en nu is het zover. Nog 1 mouw en de binnenkant van de gehele rand en dan zou deze ook klaar moeten zijn. We gaan er met volle moed aan verder. Ik krijg er gewoon weer zin in om te breien al moet ik wel nog steeds mijn schouder in acht nemen dus het tempo wat ik vroeger had zal niet meer terug komen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

SHEEPLOVE in BLUES

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan