Doorgaan naar hoofdcontent

Shawl Love of spiders Melanie BergAfraid of spiders by DutchKnitty 2018. Mijn Ravelry project pagina vind je hier.

Deze shawl is gemaakt met het kooppatroon the Love of Spiders ontworpen door Melanie Berg. Nou de naam is vreselijk want ik hou niet van spinnen, ben er eerder bang van of in ieder geval schrik ik als er een dikke binnen loopt.
 Gelukkig is het patroon wel mooi. je vindt het patroon 
hier

In 2016 was ik eens een weekje zoet geweest met de start van deze shawl met twee kleuren Madelinetosh merino light, maar de combi kwam niet tot z'n recht dus heb ik dit weg uitgehaald, het patroon ter zijde gelegd bij alle andere die ik nog moet maken van Melanie Berg.
Begin deze maand begon ik opnieuw in mijn lievelingstinten. Een fingering weight wol van Zilt en Zeeuws ( de lichte ) en een zelfde soort geverfd door wol met verve.
En dit is het eindresultaat. Lekker fris van kleur en een aanvulling in mijn garderobe. Het materiaal is niet te warm en de shawl niet enorm groot zodat ik hem juist buiten de wintermaanden om ook lekker rond kan slaan.
Ik heb een paar herhalingen van het slipsteekpatroon minder gedaan, ivm de afmeting en het risico dat ik ander misschien niet toe zou komen. Achteraf had ik van beide kleuren nog een klein beetje over.
Behalve die verandering heb ik nog e.e.a. op mijn manier gedaan. De rand heb ik veranderd : ipv totaal in ribbelsteek de eerste paar toeren in tricotsteek en de accentjes twee keer herhaald. De i-cord heb ik met de lichte tint gedaan ipv donker.
Het motiefje wat er in zit is eigenlijk niet zo moeilijk maar vergt 200 % je aandacht. Het is dus geen shawl om ter ontspanning bij de tv te breien want je moet blijven opletten. De slipsteken zijn een herhaling van 8 nld en nagenoeg allemaal anders.
Hier zie je nogmaals de afmeting, niet al te enorm dus makkelijk draagbaar.
Nog een goede blik op de afwerkrand.
En deze foto laat de afmeting zien.
Door de dikte van de wol draagt hij toch lekker compact, heerlijk voor dit seizoen bijv. waarin je soms niet weet wat van de kapstok te pakken.
Naast Sage begin van de maand ben ik ook bezig met Astriolia, een vest met 4 kleuren per toer in fair isle. En ook de grote beer is zo goed als klaar. Update van de laatste twee volgt.Reacties

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

SHEEPLOVE in BLUES

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan