Doorgaan naar hoofdcontent

Een meisjes beer : Sofietje.

Een zusje voor beer Berend
Het kon niet uitblijven. Het was zo leuk om beer Berend te maken dat ik besloten heb hem nog een zusje te geven.
Het was vooral de vraag of het me weer zou lukken om zo'n lief smoeltje te kunnen maken want dat was wel heel goed gelukt mag ik toch wel zeggen. 
Mijn blog over beer nr.1 Berend, vind je hier

Uit mijn voorraad wolletjes zocht ik een paar kleurtjes bij elkaar waarmee ik het toekomstige zusje van Berend zou gaan maken. Ik heb net zoals bij mijn andere beertje gebruik gemaakt van Hiya Hiya mini rondbreinaalden 2,5 mm.
In tegenstelling tot het patroon brei ik alles met de magic-loop methode op de rondbreinaald in plaats van sokkenmaalden.
Na een paar dagen was Sofietje geboren: je vind haar Ravelryproject pagina met alle details zoals wol, en link naar het patroon hier
Berend had zijn zusje gekregen en gelukkig heb ik haar een echt meisjes-smoeltje kunnen geven.
Ik denk dat dat nog wel het aller moeilijkste gedeelte is van een knuffeltje maken. Ik ben met dat koppie dan ook heel erg lang bezig geweest voor het helemaal de uitdrukking had die ik voor ogen had.

Omdat Sofietje in haar ondergoed stond moest ik natuurlijk nog een outfit voor haar maken. Het onderbroekje is net zoals het jurkje geheel naar eigen ontwerp gemaakt. 
Het jurkje heeft een paar fair-isle motiefjes. Ik had eerst een ander jurkje gemaakt maar dat bleek veel te groot. ( ligt gereed voor een toekomstige aap of beer)
Het vestje heb ik gedeeltelijk gebreid vanuit het patroontje van de ontwerpster zelf van Dolls van Tearoom maar heb daar zo mijn eigen aanpassingen in gemaakt qua opzet en meerderingen.
En zo is dit knappe stel ontstaan, klaar om samen op pad te gaan.
Voorlopig even genoeg kleine dingetjes gefreubeld.. er zullen vast nog meer beertjes komen in deze familie maar we gaan nu weer even met dikkere naalden aan de slag en eerst deze jongen eens lekker wassen en borstelen.. en het haar sparen we om ooit een shawl te kunnen breien als blijvende herinnering aan mijn allerliefste knuffel.

Je kunt een automatisch berichtje krijgen als ik weer een blog post door op abonneren te klikken bovenaan op deze pagina. Op mijn instagram post ik heel vaak een foto met mijn vorderingen van elk nieuw project. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

SHEEPLOVE in BLUES

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan