Doorgaan naar hoofdcontent

Turn Around nr.2 -een dubbelzijdige col in alpaca met zijde in fair isle motief

Mijn tweede Turn Around© 

Mijn Ravelry-project-pagina met link naar het originele patroon van deze col vind je hier.


Turn Around© is zoals de naam al doet vermoeden een col die je dubbelzijdig kunt dragen, in deze tweede variant van mijn patroon Turn-around© 
krijg je door  het kleurgebruik helemaal het idee dat je 2 verschillende col’s in je garderobe hebt.
Tijdens het breien van mijn eerste Turn Around© col in rood ontstond gelijk al het idee om deze nogmaals te maken in totaal andere kleuren en een ander materiaal uit te testen.
Deze keer heb ik hem gemaakt met Blue sky fibers -alpaca silk. Dit zijn strengen van 50 gram met de allerzachtste alpaca met zijde 50/50%, met een looplengte van 134 meter. Ze zijn absoluut niet goedkoop maar het is pure verwennerij om mee te werken en te dragen. Op bovenstaande foto heb ik de antraciet er nog bij liggen, later heb ik die gewijzigd in een hele zachte zandtint.
Ik had deze prachtige strengen al eens gebruikt in mijn tweede Samen van Stephen West. met 6 tinten waarvan ik van de meeste net niet genoeg had om de gehele Turn Around in 2 kleuren te maken.
Ik had enkele aangebroken bolletjes over en met een paar nieuwe strengetjes (van 50 gram) aangevuld en de kleuren pistache en Kiwi leek me dit een spannende combi.
Omdat ik er nog niet uit was welke 2 kleuren ik voor de voorkant zou gebruiken heb ik besloten eerst de achterkant te maken met alle tintjes.
Ik heb deze keer per baan afgewisseld en dit geeft weer een totaal ander effect. Dit gaf me de gelegenheid ondertussen rustig te bepalen welke twee kleuren ik zou gaan gebruiken voor de voorkant en zo kon ik uitmeten van welke tinten ik voldoende had.

De hoofdkleur werd uiteindelijk de truffle, de contrast kleur: kobalt/marine blauw. Omdat ik niet genoeg heb van de blue earth- wisselde ik deze per naald af met blueberry- wat een mooi effect geeft.
Op deze foto zie je col zoals hij gebreid wordt: als een lange tunnel die uiteindelijk dubbel gevouwen wordt. Maar eerst mocht ik het leukste karweitje nog doen.
Het maken van een kleurig effect. Het borduren geeft gelijk een spannend effect en is zo ontzettend leuk om te doen.
De rand heb ik in diverse combi’s geprobeerd, van de pistache met kobalt tot de kiwi met de truffel maar toch waren deze twee tinten naar mijn idee het mooiste.
Door de variatie in kleuren op de achterkant heb ik met deze col-shawl echt een dubbelzijdige col gecreëerd die totaal anders is als je hem om draait.
Deze alpaca met zijde moest op een dikkere naald 3.25 mm voor een mooi effect. Ik kom dus op 32x32 en dat geeft een iets langere col-shawl die ietsje breder is vergeleken met het originele patroon. Omdat het half aangebroken bolletjes/strengen en nieuwe strengen waren niet exact bijgehouden hoeveel ik van welke kleur gebruikt heb. Totaal gewicht col-shawl 310 gram wat komt op ong. 820 meter totaal.
Ik ben weer heel blij met dit resultaat. Het is totaal anders geworden dan de rode variant. Hij is wat langer en vanmorgen in het bos kon ik hem zelfs over mijn oren trekken als capuchon. Mijn pop showt dat hier ook.
Het patroon kun je hier vinden.
Tot zover mijn tweede Turn Around© 
Nog een extraatje voor mijn trouwe lezers van dit blog: degene die het eerste deze col-shawl of Gravity af heeft en deze geplaatst heeft  met een eigen project-pagina op Ravelry mag een patroon naar keuze uit zoeken.
Stuur me een mailtje op ravelry of naar mijn emailadres als jij dat bent.
Volg jij mijn instagram al???
Groetjes en brei ze… Astrid

Reacties

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

SHEEPLOVE in BLUES

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan