Doorgaan naar hoofdcontent

Boy Bear nr.1 Tearoom boy bear

 Boy Bear nr.1 made by DutchKnitty. 
Mijn Ravelry project pagina met link naar het originele patroon vind je hier.

Dit weekend ben ik gestart met wat freubelwerk. Vroeger maakte ik graag hele kleine fimo-beertjes dus een voorliefde voor beertjes is er altijd al geweest. Even lekker kleine dingetjes breien met snel resultaat. Dat was wel weer even leuk ter afwisseling na alle col-shawls.
Het patroon van deze beertjes had ik al lang in mijn to-do lijstje. 
Het is een patroon van Mary Jane's tearoom en ik had al eens wat meer van haar creaties gemaakt, dus was niet onbekend hier mee.


Terwijl mijn vorige knuffels van haar patronen geheel in elkaar genaaid moesten worden en allemaal plat gebreid werden zou dit patroon anders zijn, rond gebreid.
 Ondanks dat was het toch nog wel veel naaiwerk want deze beer bestond toch uit veel losse onderdelen.
Gelukkig werd het meeste op de rondbreinaald genaaid wat veel prettiger is.. al staat in het patroon alles op sokkennaalden uitgelegd, kennelijk heeft ze zelf geen ervaring met de magic loop methode, waarmee ik zelf graag brei.
In ieder geval is mijn beertje goed gelukt. Ik ben heel gelukkig met de uitdrukking op zijn smoeltje. Dat is toch wel het allermoeilijkste en verdient veel aandacht en geduld.
De broek die uitgelegd stond op het patroon is veeeeel te wijd. Nadat ik met  het prachtige Koigu garen een mooi top-down jasje gebreid had vanuit een ander patroon van dezelfde ontwerpster maar aangepast heb in mijn eigen stijl ( andere opzet en verdeling en boordjes) heb ik ook nog een broekje naar eigen idee erbij ontworpen en gebreid.
  De kleine strikjes geven nog net dat extra's.. ik denk dat hij niet alleen blijft en ook een iets uitgebreidere garderobe krijgt.. we zullen zien.
 groetjes Astrid

Reacties

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

SHEEPLOVE in BLUES

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan