Doorgaan naar hoofdcontent

Linientreu een unieke gebreide shawl

Lijnenspel (Linientreu) gemaakt door Dutch Knitty 2017

Mijn Ravelry project pagina vind je hier.

De shawl is gemaakt volgens het patroon Linientreu ontworpen door Ute Nawratil
Op bovenstaande foto: de originele shawl. Je vindt het patroon hier.

Al sinds dit patroon op Ravelry verscheen was ik gefascineerd door de unieke constructie. Het patroon stond dan ook al lang op mijn verlanglijstje om te breien. 
Op deze foto het eindresultaat met mijn persoonlijke touch: een afwerking met i-cord en kwastjes.

De kleuren , aantal meters en soort wol die ik voor deze shawl  gebruikt heb vind je terug op mijn Ravelryproject pagina
In mijn vorige vakanties had ik ook patronen die zo intrigerend waren dat ik thuis kwam met een complete shawl. Vorig najaar was dit mijn vakantieproject.
De Ravelry pagina vind je hier
En dit voorjaar breide ik deze shawl in mijn vakantie,
 je vindt de Ravelry pagina hierIk was reuze benieuwd hoe deze shawl constructie in elkaar zat en hoopte dat hij me zo net zo zou fascineren zodat ik hem ook tijdens de vakantie af zou kunnen breien.
Een week voor onze vakantie in september ben ik thuis begonnen met de eerste triangel om de constructie al enigszins onder de knie te krijgen met de bedoeling om onderweg naar onze vakantiebestemming me door alle reiskilometers te breien.De eerste drie triangels waren lastig maar ik vond het nog wel leuk om te doen.
Elke triangel wordt van buiten naar binnen gebreid waardoor je de driehoek krijgt. 
Je breit de volgende triangel hier aan vast.

Na de triangels kwamen de  rechte toeren en dat was wel weer even ontspannend om te doen. In het park in Luxemburg achter de camping zag ik dit nijlpaard in de bijpassende tinten dus dat werd een foto- object.Maar daarna moest ik weer 13 triangels achter elkaar breien en ik had na twee stuks er eigenlijk al niet veel zin meer in. Deels omdat het saai werd maar je toch wel heel erg op moest letten. Eén triangel nam toch een aantal uur in beslag en ik had er nog heel wat te gaan. De shawl ging me tegenstaan en was eigenlijk het tegenovergestelde wat ik er van verwacht had om te breien. Niet dat ik de shawl niet mooi vind, maar ik kreeg een hekel aan de eindeloze saaie triangels.
Misschien als je goed met sokkennaaldjes kunt breien dat het nog mee valt maar ik brei met een rondbreinaald met de magic loop en nu was het wel heel erg veel doorschuiven en elke keer die draden in de knoop.. pffffff.

Gelukkig had ik nog veel meer wol bij me en heb ik deze shawl in wording weg gelegd met de bedoeling om hem thuis af te maken met gemiddeld één triangel per week zodat ik mijn gestelde deadline voor eind 2017 zou halen

Elke week  in oktober en november besteedde ik een periode om de overige triangels af te krijgen. Op deze foto het resultaat van elke week een triangel een paar maanden na de vakantie.

Je ziet op deze foto ook goed de start van een nieuwe triangel: van buiten  wordt deze naar binnen gebreid.In november had ik het hoofdstuk triangels eindelijk af. 
Maar de shawl was nog niet klaar.

Hierna kwam nog een hele lange reeks toeren eer ik aan de afwerkingsrand kon beginnen.

Het is voor mezelf altijd een fijn idee om opgeruimd het nieuwe jaar in te gaan en traditiegetrouw maak ik dan een aantal projecten af die er al een poosje liggen.
Deze shawl was nu voor 65 % klaar.

 Ik heb deze half december weer opgepakt en ruim een week besteed om hem af te breien.
Na het hele patroon uitgewerkt te hebben was ik niet tevreden en heb ik alle steken rondom nogmaals  opgepakt en afgewerkt met een icord: een tijdrovend karwei maar eigenlijk wel mijn ding:  ik brei bijna om alles een i-cord.

Toen de shawl eenmaal klaar was kwam ik op het idee om er een persoonlijke touch aan te geven door middel van kwastjes. Nogmaals een middag bezig geweest om deze te maken en er aan vast te naaien.
Zonder de kwastjes vond ik dat de onderkant eigenlijk een beetje in het niet viel vergeleken met de bovenkant waar de triangels de aandacht opeisen en met de kwastjes is hij onderaan ook spannend.
Al met al een mooi resultaat in spannende kleuren en ik vind hem prachtig. 
Maar omdat ik al zoveel shawls heb en toch blijf breien in een hoog tempo heb ik gelijk besloten deze te verkopen net zoals een hoop andere shawl die ongedragen in de kast liggen.
Misschien komt het ook doordat hij me echt tegenstond en ik hem eigenlijk met tegenzin af heb gemaakt dat ik hem waarschijnlijk niet zal dragen.
Gezien het groot aantal uren die hier in zitten vind ik wel dat daar een redelijke vergoeding aan vast mag zitten. 

Tot zover deze shawl, deze week post ik nog een blog over de trui die ik ook af zou breien voor de kerst zodat ik met een gerust hart aan een nieuw project mag beginnen ( van mezelf dan haha) 
groetjes Astrid

NB: ik twijfel eigenlijk toch wel nu ik dit blog verder aan het uploaden ben, toen ik gisteren de foto's maakte in het bos en de kwastjes zo leuk zag bewegen in de wind werd ik toch wel weer een beetje verliefd. Er zijn veel shawls in de kast die ik nog nooit gedragen heb die ik zeker wil verkopen., dit is nog een twijfelgevalletje.

 Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

SHEEPLOVE in BLUES

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan