Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn Bretonse trui - testknit voor Von Hinterm Stein – Mon Ami Breton

Mijn Bretonse trui- testknit voor Von Hinterm Stein – Mon Ami Breton
Alle gegevens over verbruikte hoeveelheid wol, breipendikte en nog meer foto’s kun je terug vinden op mijn Ravelry project pagina hier.


Dit voorjaar ben ik tijdens mijn vakantie gestart met een testknit voor Jutta op Ravelry bekend als Von Hinterm Stein. Ik heb voor deze ontwerpster al meer getest en de pasvorm van haar patronen is subliem. Ook weet ze altijd geniale top-down constructies te bedenken die altijd met weer even anders zijn dan de doorsnee patronen.
Het resultaat is elke keer weer een perfect passend vest of trui geschikt voor elke lichaamsvorm.
Dit patroon heet “Mon AmiBreton” en kun je hier vinden.
Als je op de projectpagina bij “projects” kijkt zie je vele varianten in diverse kleuren en dan komt de trui elke keer weer anders over.
Het patroon is gemaakt in 3 varianten: je hebt de keuze uit een kort, middel of lange mouw en dit is de trui zoals Von Hinterm Stein hem als voorbeeld gemaakt heeft.Toen ik dacht aan een Bretonse trui- moest dat uiteraard in mijn lievelingskleur donkerblauw zijn en was dit natuurlijk een welkome aanvulling in mijn garderobe.
Ik heb gekozen voor Muskat van Drops: een 100% glanskatoen ideaal voor een zomer-trui die ook in de rest van het jaar door gedragen kan worden.
Ook wilde ik de trui deze keer lekker comfy oversized maken en heb voor een grotere maat gekozen.
 
Vorig jaar maakte ik een test voor Jutta tijdens mijn vakantie, deze keer was het ook weer in dezelfde periode, ook tijdens de reis naar Kroatië.
Ik ben gestart op het eiland Pag in Kroatië en moest natuurlijk in de haven van de camping een foto maken want dat hoort bij Bretonse strepen en kleuren.
Ik heb de trui diverse keren uitgehaald en opnieuw geprobeerd in een andere kleurvariant.

Mijn oorspronkelijke idee: de schouderpas in kobalt blauw en een andere steek dan aangegeven in het patroon ( in overleg met Jutta) viel tegen.
Ik heb daarna nog een variant met witte schouderpas geprobeerd maar ook dat vond ik niet mooi. ( de foto daar van kan ik nergens meer vinden)
Uiteindelijk ben ik voor de traditionele kleur gegaan van een Bretonse trui maar heb daar wel een andere streepvariant aan toegevoegd met een vleugje kobalt als accent.


Bij deze trui begin je met het voor-en achterpand waarna je de schouder-pas in (contrasterende kleur) in ribbelsteek hier tussen gaat breien. Het leuke is dat je de pas dus in totaal afwijkende kleur kunt maken maar mijn keuze was toch donkerblauw.


 Het is een geniale constructie, heel erg leuk om te maken. Daarna ga je verder met het lijf en de mouwen en hoef je niets anders meer te doen dan naar beneden te breien en kun je passen en aanpassen geheel naar jouw ideale maat geheel naadloos.
Uiteindelijk had ik bij thuiskomst de basis klaar van de trui  (het moeilijke gedeelte- voor mij niet zo maar dat is het gedeelte waar je echt bij op moet letten.) en kon ik verder naar beneden breien aan lijf en mouwen.

Omdat ik de kleur totaal anders ben gaan verwerken dan gepland kwam ik ook nog garen tekort en dus afwachten of er nog genoeg bij Corine in de winkel lag. Helaas was dat niet genoeg en de nieuwe zending duurde erg lang.  
De trui is zodoende even blijven liggen: te veel herinneringen aan de terugreis met deze trui op schoot en mijn oude zieke hondje die we tegelijk bij thuiskomst in hebben moeten laten slapen gaven me niet de moed om hem af te maken.

Ik heb een aantal dingen veranderd: een i-cord rand langs de hals, mouwen en onderrand. Deze heb ik aangepast : geen traditioneel boord maar de onderkant heb ik recht gelaten en een split er in verwerkt voor de comfy look.


Onlangs heb ik hem af gemaakt en zelfs al kunnen dragen: hij zit heerlijk en gaat zeker mee tijdens de volgende reis met de caravan over twee weken met in mijn breitas: een nieuwe test voor Von Hinterm Stein : dit mooie Chanel vestje, heel eenvoudig maar o zo leuk en tijdloos. 
Ik heb gekozen voor een prachtige merino met zijde in Rood uit de DutchCo instore collectie van Bloemendalwol ( niet online verkrijgbaar maar alleen in de winkel en OP =OP) en na mijn bezoek was deze kleur dus ook op want die heb ik al lang gereed liggen. De test krijg ik nog voor mijn vakantie in september -  weer richting Kroatië uiteraard binnen.


Maar eerst ga ik vandaag nog met haar Airy secret mystery KAL beginnen: een shawl gemaakt van linnen waar ik deze tinten voor uitgezocht heb bij Corine  (Bloemendalwol).
Je koopt het patroon en krijgt elke week een update met een nieuw deel in je email binnen. Als je nog snel bent kun je nog mee doen.
De shawl kun je zowel recht als in een driehoek vorm breien en ik ben reuze benieuwd hoe hij gaat worden.
Daarnaast moet ik nog een shawl af werken en mezelf even goed verdiepen in wat er nog meer mee gaat op vakantie aan wol en patronen want o,o, o we zouden eens zonder breiwerkje zitten: wat een ramp.
Groetjes AstridReacties

Jolande zei…
Leuke blog weer Astrid. Ik begrijp dat jij weet wanneer de test voor het Chanel jasje van start gaat? En zo ja, hoe weet je dit dan? Ik wil ook graag beginnen.
Groetjes, Jolande
Rita M zei…
Ik heb ook interesse voor het Chanel jasje , komt dat in de Nederlandse taal te koop ?
Dutch Knitty zei…
Je hebt de mail al gehad zag ik ) gelukkig was jij ook al lang aangemeld anders had je er niet bij gezeten denk ik.. we gaan testen!
Dutch Knitty zei…
We gaan hem nu eerst testen Rita,dus het zal nog een maand duren voor het patroon er is ongeveer. Voorlopig zal het alleen in Duits en Engels te koop komen maar wie weet. Ik heb iig iemand gevonden die wil vertalen tegen vergoeding :-)
Rita M zei…
Astrid ik wil betalen voor een vertaling !

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

SHEEPLOVE in BLUES

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan