Doorgaan naar hoofdcontent

Dottedraysforlife 2x dotted rays


Dottedraysforlife
Door op de blauwe woorden te drukken kom je gelijk op de door-link-pagina.
Dotted Rays is 3 varianten te koop als patroon: de selfstriping voor zelfstrepend garen,de bruin baluwe op de foto) de basis ( groene op de foto) die je kunt gebruiken in vele varianten en de seedstitch ( de oranje roze op de foto)

Nu ik een poos geleden Instagram ontdekt heb en meestal elke dag wel een foto plaats ( lekker makkelijk, niet veel tekst, zo gepiept) kwam ik vorige week een mooie variant van de Dotted rays tegen en de oproep een Instagram-KAL te doen met dit patroon.   Mijn instagramprofile :
Deze variant is gemaakt door Labienaimee, degene die de KAL mede opgestart heeft. (KAL- Knitting all together- samen breien aan een project)
Nu had ik dat patroon al een poos in mijn bezit alleen was het er nog niet van gekomen om te beginnen. Ik had zelfs al voor de laatste vakantie een aantal strengen tot bollen gedraaid en samen in de caravan gelegd met het patroon maar ze zijn ongebruikt weer mee terug gekomen vanuit Kroatië.
Met een paar bolletjes alpaca van Drops en een paar bolletjes sokkenwol die ik van mijn moeder ooit gehad had( ik geloof vanuit de Lidl en waarvan ik eigenlijk niet wist wat ik daar nu eens mee moest gaan doen- zo totaal niet mijn ding (sorry) ben ik toch leuk gaan spelen met kleurtjes en heb deze gebombardeerd als oefenproject.
Ik moet eigenlijk zelfs zeggen dat het hartstikke leuk aan het worden is en zo zie je maar dat een goede combi wonderen doet. Dit was dus mijn oefenproject: ik noem het de cheap rays (want het zijn maar een paar goedkope bolletjes uiteindelijk) en ik heb besloten deze in de caravan te leggen voor als we een weekendje weg gaan en ik altijd wat reserve heb liggen.. want je zou maar eens geen breiwerkje bij je hebben. Deze kan best wel eens heel lang blijven liggen.

Vorige week ben ik begonnen met de Summer rays, de shawl die ik eerder in gedachten had in de opgebolde strengen. Basis is de Austermann step6, een geweldig fijne sokkenwol in een grote bol van 150 gram. Dit werkt zo ontzettend fijn: ik heb er ook ooit al een de Metalouse mee gebreid een patroon ook van Stephen West.
De Austermann heb ik gecombineerd met een aantal strengen DutchCo-instore merino/bamboo ( een serie prachtige strengen van Bloemendalwol- alleen in de winkel verkrijgbaar in beperkte oplage)
Het resultaat zie je hier. De Dotted rays is eigenlijk een heel makkelijk patroon, alsmaar recht breien met verkorte toeren en eens in de zoveel naalden een dubbele omslag die je daarna breit als 1 recht en 1 averecht. Eigenlijk is het een heerlijk project om erbij te doen naast een ingewikkeld iets om even lekker zonder erbij na te denken te kunnen breien.
Ik doe het anders dan op het basispatroon: ik werk de rand aan de basis ook af met een icord in de blauwe tint, dat heb ik ook bij mijn oefenproject gedaan ( de cheap rays) 
In principe zou ik nu aan de afwerking kunnen beginnen als ik voor de kleine versie van de Dotted rays zou kiezen, in dit geval zou er een smalle icord rand langs komen in de donkerblauwe kleur.
Ik heb lang getwijfeld want eigenlijk vind ik hem zo wel heel mooi met dat steenrood als laatste tint.
Maar... als je hem om je nek doet dan zie je dat niet zo mooi als zo plat uitgelegd. Bovendien vind ik hem net iets te kleinom fijn losjes rond je nek te dragen.
Dus ben ik toch maar overstag gegaan en ga ik voor de grote variant. Hoe die gaat worden?? Waarschijnlijk niet zoals jullie verwachten, maar dat is nog even een verrassing. Ik hou jullie op de hoogte.

Ik ben ondertussen nog steeds bezig met mijn verslag van mijn Fair Isle shawl in blauwtinten en de bijbehorende foto’s. Het was zo’n enorm karwei dat ik nu eigenlijk liever even wat meer ontspannend brei- en tuinwerk  doe maar ook dat komt er aan.

Groetjes weer en voor degene die op vakantie gaan: veel wol mee nemen he!!!Reacties

Jolande zei…
Ik lees je blog iedere keer met plezier. Ik ben heel benieuwd hoe je Summer Rays uiteindelijk wordt.

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

SHEEPLOVE in BLUES

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan