Doorgaan naar hoofdcontent

SHEEPLOVE in BLUES


SHEEPLOVE IN BLUES

Op mijn Ravelrypagina is deze shawl te vinden onder de naam SHEEPLOVE IN BLUES.

(Als je op de blauwe woorden klikt kom je vanzelf op de pagina die daar betrekking op heeft zoals bijv. mijn ravelrypagina)


Begin oktober ben ik begonnen aan deze shawl, een kerstcadeau voor mijn dochter. 
Op mijn Ravelrypagina te vinden onder de naam SHEEPLOVE IN BLUES
Voor mij was het een spannende tijd, want onze 22 jarige dochter had destijds wel deze shawl aangewezen en verteld dat ze hem prachtig vond maar hij moest dan wel in heerlijke zachte alpaca wol gebreid worden. Ik heb toen een aantal keer gezegd dat ik daar voorlopig niet aan toe zou komen... ondertussen toch stiekem gemaakt.. maar je weet maar nooit hoe de reactie zou zijn he? 


Gelukkig heeft ze niets in de gaten gehad en 22 november had ik de shawl helemaal af, toch denk ik wel dat ik al met al ruim 150 brei-uren er in gestoken heb. Toen hij klaar was heb ik de shawl bij mijn ouders gelegd alwaar ze hem uit zou gaan pakken op eerste kerstdag, bang dat ze hem anders zou ontdekken in huis. 
De hele shawl heb ik dus stiekem gebreid, vaak om 5 uur s ‘morgens mijn bed uit gegaan terwijl ze nog lekker op één oor lag en snel mijn werk verstopt zodra er enig teken van leven in huis kwam. 
Het leek wel of de sinterklaastijd zich herhaalde van vroeger toen ik ook in het geheim cadeautjes maakte zelfs hele poppengarderobes naaide enz. 
Uiteindelijk was ze er dolgelukkig mee en blij verrast vooral door de persoonlijke boodschap die ik op de achterkant gebreid heb in de rand zodat het een persoonlijk cadeau is wat uniek is en de boodschap die er op staat is uit het diepst van mijn hart gemeend en bedoeld. 

De wolkeuze was snel gemaakt: het mocht geen Shetland wol  of  kauni zijn maar een heerlijke zachte Alpaca 
(want ze vindt die andere kriebelen.)zoals mijn andere shawls en omdat alpaca van Drops geen verloopgaren had heb ik gekozen voor Delight als verloopkleur.
Doordat de Delight in verhouding vrij dun is heb ik bij elke steek  de tweede draad meegenomen waardoor dit reliëf effect is ontstaan bij de schaapjes.

Het motief van de schapen stond al jaren in mijn favorieten.  
Dus gewapend met mijn basishandleiding van de  fair isle shawl:  mijn eigen ontwerp JOLLY JOKER© kon ik aan de slag. 
Het was een simpele shawl om te breien, veel te saai voor mij, maar voor een beginner een leuk motief maar ik had het na twee rijen viervoeters al gezien en kende het simpele motief al snel uit mijn hoofd, maar ja: wensen moet je respecteren.. maar voor mij kan het niet moeilijk genoeg zijn. 
Bij www.bloemendalwol.nl in Eindhoven weten ze precies hoeveel je nodig hebt van deze wol om zo'n shawl te maken.. 


Toen de shawl de juiste lengte had ben ik naar een vriendin gegaan omdat dochterlief thuis was om de shawl door te zigzaggen en te knippen.
Het was in de tijd van haar tentamenperiode dus ze was veel thuis en ik kon natuurlijk niet betrapt worden op mijn verrassing in de maak.....
Na het doorstikken ging de schaar er in. 
Uitleg over de knipbies bij deze shawls en in Noorse truien bijv. vind je op mijn andere BLOG 
Ditmaal heb ik er voor gekozen om de rand
in z'n geheel in één keer te breien.
 Ik moet zeggen dat het me heel goed is bevallen  en ik deze methode voortaan zo toe ga passen.


De hoeken zijn heel mooi afgewerkt op deze manier.
Het ontwerp van mijn volgende shawl is inmiddels klaar en in het patroon zal ik deze methode uitgebreid uit leggen. 
De persoonlijke tekst was een heidens karwei om uit te rekenen en uit te tellen maar na veel denkwerk is het me gelukt...... om privacy redenen heb ik de tekstfoto's verwijderd. Voor haar is het een geschenk waar ze hopelijk heel haar leven plezier van zal hebben..

Na het zien van  mijn schaapjesshawl hebben heel veel dames die de fair isle workshops hebben bezocht bij bloemendalwol deze shawl ook gemaakt.
Op deze facebookpagina en Pinterestpagina staan de resultaten. Leuk om te zien al die kleurvarianten. 
Update: augustus 2015… De shawl is een geschenk waar ze heel dankbaar gebruik van maakt, vaak heeft ze hem s.’ avonds in huis om gehad als ze zat te studeren maar ook op haar stage in de kleuterklas was het heerlijk tijdens de buiten-speelmomenten en die kleuters vonden het prachtig al die schaapjes.


Op deze foto een aantal fair-isle shawls die ik inmiddels gebreid heb,  bovenaan mijn blog staat een tabblad met link naar fair isle shawls, daar zie je het overzicht op Ravelry. Een aantal van deze shawls hangen bij Bloemendalwol en de uitgebreide patronen kun je hier kopen.

   Over Dutch Knitty:
In het dagelijkse leven heet ik Astrid maar door een grapje werd het Dutch Knitty.
Ik ben verslaafd aan mijn breinaaldjes die ik eind 2012 weer opgepakt heb. 
Daarvoor kon ik nauwelijks breien en heb mezelf alles aangeleerd door veel te lezen en veel youtube video's te bekijken en vooral door veel te oefenen en uit te halen en opnieuw te proberen.
Volg mijn BLOG voor meer inspiratie.
Ik probeer elke week wel een update te plaatsen.
Ik heb nog een hobby: het maken en bewerken van foto's en dat zie je terug op mijn Ravelry pagina  (waar al mijn projecten op staan die ik gebreid heb en waar ik mee bezig ben: inmiddels meer dan 170 projecten) Rest mij nog één ding jullie te wensen: veel breiplezier.
Groetjes Astrid


20 reacties

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

Leren breien op een rondbreinaald...

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

Patroon Fair-Isle shawl Dolly©by DutchCo©design

LOPI vest jas WINTERDREAM