Doorgaan naar hoofdcontent

LOPI FLOWER-SURPRISE

Vorige week ben ik begonnen aan mijn voorraad Lett-lopi wol die al geruime tijd in de kast lag. Alleen het kijken naar deze prachtige bollen wol heeft me al zo veel plezier gegeven en ik vond het bijna zonde om ze aan te breken.


Deze bollen heb ik dit voorjaar op de breibeurs gekocht en van de groene en blauwe tinten heb ik meer dan voldoende, Inmiddels verkoopt mijn hofleverancier www.bloemendalwol.nl ook Let-lopi dus ik hoef er niet meer ver voor te zoeken.
Daarnaast heb ik ook nog naturel tinten gekocht zodat ik wel 3 projecten kan breien.
Vorig jaar heb ik ook diverse lopi-vesten ontworpen en gebreid, deze keer wil ik een trui ontwerpen en breien.
Ook de ander wol wil ik besteden aan eigen ontwerpen, dus er komt nog meer van de pennen.
Met kleurtjes spelen is natuurlijk erg leuk als je over deze mooie wol beschikt.
Daarom heb ik gekozen voor kleurige boorden.Soms moet je bekennen dat de binnenkant er bijna net zo mooi uit ziet als de buitenkant.

Als je dan gaat werken en een motiefje gaat verzinnen ontstaan er vanzelf ideeën en voor je het weet het je een mooie bloem gebreid


Na het motief begint voor mij een saai stuk... effen egaal of hoe je het wilt noemen.
In ieder geval door breien tot okselhoogte.
Daarna zorgen dat beide mouwen ook tot de gewenste lengte worden gebreid om ze daarna straks op een rondbreinaald te zetten en de pas in z'n geheel te breien met weer veel vrolijke kleurtjes en motiefjes.'
Zo krijg je al een beetje een idee, nu nog verder met mouw nummer twee.
De mouwen worden net zoals de body op rondbreinaalden gebreid: naadloos. Omdat de mouwen vrij weinig steken bevatten moet ik dit doen door middel van de  MAGIC LOOP methode. ( zie video)

Na één mouw was ik eigenlijk wel behoorlijk trots op de nauwelijks zichtbare meerderingen.Volgende keer het vervolg... momenteel ben ik erg druk met allerlei andere dingen zoals de voorbereidingen van de Fair Isle shawl-dag aanstaande zondag bij www.bloemendalwol.nl en het uitschrijven van het patroon van mijn shawl JOLLY JOKER.


Tevens heb ik vorige week goed ingeslagen en is mijn kast weer aangevuld met mooie Cotton Merino voor een vest voor manlief  en Delight en Alpaca van Drops voor ander projecten. Dus tijd tekort..
                                                               Groetjes  Astrid


Reacties

Rita Janssen zei…
Wat een prachtige wol en dan ga je bovendien nog zelf je trui ontwerpen ook! Dit is echt wel topklasse! En zo mooi dat hij zal worden, dit wordt weer een beauty om te showen. Benieuwd naar het patroon van je sjaal, zoiets wil ik echt nog ooit eens breien, een hele uitdaging, maar de moeite als je het resultaat ziet. Succes op de fair isle dag en met het breien voor je man. De magic loop methode heb ik zelf nog nooit gebreid, maar voor de miniknuffeltjes zal ik het binnenkort toch moeten wagen want die kan je anders niet breien.
Grtjes, rita.

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

SHEEPLOVE in BLUES

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan