Doorgaan naar hoofdcontent

Op de pennen

Wat een geweldige reacties heb ik mogen ontvangen na het publiceren van mijn laatste trui, hartstikke leuk, nogmaals dank. Ik heb trouwens de vraag gehad de trui ten toon ten stellen tijdens de Dutch design week in Eindhoven, wat een eer van mijn werk.. dat doe ik dus graag.

Afgelopen weken heb ik vooral achter de computer en achter het bureau veel zitten tekenen om een ontwerp te realiseren van een fair isle shawl.
Na veel uren teken, gum, knip en plakwerk is het gelukt en ben ik maandag avond enthousiast begonnen aan een nieuwe FAIR ISLE SHAWL.
Het ontwerp wil ik pas laten zien als hij helemaal af is dus het blijft de komende weken op mijn blog iets rustiger dan jullie gewend zijn.. ik ben namelijk druk aan het breien.
Wel hou ik sinds de start van de shawl zoveel mogelijk de uren bij die ik er in steek. Ik was zo benieuwd hoeveel uur je nu daadwerkelijk gebruikt voor zo'n omslagdoek. Soms vergeet ik even mijn timer aan te zetten dus er zullen stiekem weg nog meer uurtjes in zitten. Ik schat dat er minimaal 150 uur in gaan zitten.

Ik zal een klein tipje van de sluier lichten:

Dit is de binnenkant na  ruim 30 brei-uren. Het gaat nu langzamer, het zijn nu cm's maken, over één toer doe ik nu ongeveer een kwartier want zoveel steken zitten er al op en het motief is niet simpel.

Totale lengte is nu ruim 60 cm en de lange toeren gaan nu komen.. dus ik hoop over een paar weken met trots mijn ontwerp te kunnen presenteren.

Maar ik heb ook nog een klein beetje aan de testknit gewerkt afgelopen week, niet veel want ik was erg druk met mijn omslagdoek in de weer. Ook deze hoop ik binnenkort af te hebben, een top-down truitje bestemd voor mijn dochter. Heel leuk detail is het kleurgebruik wat best wel een uitdaging was in top-down breien. Ik heb deze testknit gedaan omdat ik nieuwsgierig was naar de constructie. 
Het patroon is dus nog niet verkrijgbaar maar dat zal over enkele maanden wel gereed zijn. 
 Dit truitje brei ik met  Fabel en Alpaca van Drops
Tot zover mijn blog deze week.. groetjes Astrid

Reacties

O wat wordt dit beide leuk.Vooral nieuwsschierig naar je omslagdoek.
Gerda zei…
Volgens mij gaat het allebei weer mooi worden! Ik ben erg benieuwd naar je omslagdoek. En wat een eer om je trui tentoongesteld te zien. Maar je verdient het, hij is erg mooi.
Rita Janssen zei…
SPANNEND! Om je eigen fair isle sjaal te ontwerpen Astrid moet je toch wel aardig wat kunnen breien, maar aan jouw brei-ervaring twijfel ik geen moment want wat jij allemaal uit je pennen tovert blijft me verbazen en fascineren! Gek dat ik nu pas opmerk dat je blijkbaar ook je patronen verkoopt of op ravelry zet, dus dat weten we ook weer! Heel veel succes met je supermooie fleurige sjaal (toch al aan de achterkant) en ook met de trui, het wordt echt wel super met die 2 kleuren samen, knap breiwerk!
Grtjes, rita.

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

SHEEPLOVE in BLUES

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan