Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn Best Year in HOLLAND / My BEST YEAR IN HOLLAND ( next year in Lerwick)

Als je op de blauwe letters klikt kom je op mijn ravelry pagina met link naar het originele Engelstalige patroon.
BEST YEAR IN HOLLAND  click on the name to see my Ravelry page with further details and a link to the original English pattern
  
In een tijdsbestek van slechts 10 dagen  heb ik deze mooie trui gebreid omdat ik zo geïntrigeerd was door het samenspel van het motief en de kleuren.
Ik kon gewoon niet stoppen, wilde hem af zien. 
Gekkenwerk eigenlijk maar als ik eenmaal gegrepen ben van een mooi patroon dan kan ik gewoonweg niet meer stoppen.

I knitted this in 10 days because I was so intrigued by the interplay of the pattern and the colors.I just couldn't stop, wanted to see the final results.

Ik heb het patroon al een aantal maanden geleden gekocht via Ravelry en had kleuren uitgezocht die mij wel aan stonden. 
Ik wilde mijn eigen unieke variatie hierop maken en ik denk dat het na een valse start uiteindelijk na één keer uitgehaald te hebben gelukt is. 
De naam is origineel Next year in Lerwick maar omdat ik daar voorlopig niet naar toe zal gaan, al staat het ooit nog op mijn verlanglijstje heb ik hem omgezet in een hele toepasselijke : BEST YEAR IN HOLLAND


Ik was met volle moed begonnen en had de body al voor bijna de helft af maar de kleuren stonden me niet echt aan. 
Ik had een donkere halsboord gebreid omdat de originele kleur beige mij niet echt zou flatteren maar die keuze was niet juist, ik vond het niet mooi. 
Ik bleef twijfelen maar ik zat met tegenzin te breien en uiteindelijk heb ik toch het besluit genomen te stoppen en het op een totaal ander boeg te gooien en heb een heel ander kleurenpallet gekozen. Helemaal uitgehaald dus.......


Tijdens het breien ben ik gaan spelen met wat kleur en heb verder het hele motief rustig gehouden.
Het kleurverloop was een hele uitdaging maar wel een goede ditmaal.

In tegenstelling tot de variaties die op dit patroon zijn gemaakt heb ik de basis en  hals in een totaal andere kleur gemaakt, een zacht turquise en heb de kleuren wat rustiger gehouden.

Het patroon is weer een top-down,
de vaste lezers onder jullie weten inmiddels dat dit toch wel mijn favoriete techniek aan het worden is en in combinatie met fair isle is dit natuurlijk helemaal het einde om te doen.

Ik moet er wel bij vertellen dat dit niet zomaar een truitje voor beginners is.
Ik heb het op ravelry dan ook bij de moeilijkheidsgraad difficult aan gegeven.  Waarom???
  • Omdat je niet alleen rekening moet houden met meerderingen in patroon maar ook omdat in elke nieuwe motieven-baan er twee verschillende motieven verwerkt zijn waardoor je extra op moet letten en zeer goed moet uit tellen want anders komen ze niet netjes onder elkaar te staan.
  • Omdat er ook nog voor de taille geminderd en daarna gemeerderd moet worden in motief is dit een echte uitdaging geworden.

          
Maar zo leuk om te doen.... Ik heb een paar nachten gehad dat ik onder de ochtend wakker werd en gelijk mijn bed uit gegaan ben om voor de normale werkzaamheden te moeten starten nog een paar toeren te breien. Ik kon eenvoudig weg niet stoppen. Dat was de reden dat ik binnen 10 dagen met heel veel brei-uren deze prachtige trui aan kon trekken.

Over Dutch Knitty:
In het dagelijkse leven heet ik Astrid maar door een grapje werd het Dutch Knitty.
Ik ben verslaafd aan mijn breinaaldjes die ik eind 2012 weer opgepakt heb. 
Daarvoor kon ik nauwelijks breien en heb mezelf alles aangeleerd door veel te lezen en veel youtube video's te bekijken en vooral door veel te oefenen en uit te halen en opnieuw te proberen.

Mijn hoofd loopt over van ideetjes en mijn inspiratie heeft al een paar eigen patronen opgeleverd.
Ik heb een blog zoals jullie nu gemerkt hebben en ik nodig jullie uit het te volgen.
Ik probeer elke week wel een update te plaatsen.
Ik heb nog een hobby: het maken en bewerken van foto's en dat zie je terug op mijn Ravelry pagina  (waar al mijn projecten op staan die ik gebreid heb en waar ik mee bezig ben: inmiddels meer dan 100 projecten)
Mijn blog:
Als ik iets brei probeer ik de stappen vast te leggen met mijn camera en dat doe ik om anderen inzicht te geven in de constructie van een patroon want ik merk zelf dat foto's vaak meer vertellen en verhelderend werken vergeleken met een ingewikkelde patroontekst.

Ik hoop jullie  terug te zien op mijn BLOG, een reactie vind ik erg leuk
Omdat ik zoveel tijd met deze dingen kwijt ben, ben ik niet meer erg actief aanwezig in facebook- groepen want je kunt je tijd maar één keer besteden.
Ik ben wekelijks te vinden in mijn favoriete wolwinkel Bloemendalwol  in Eindhoven op donderdagavond tijdens het breicafe.

Rest mij nog één ding jullie te wensen: veel breiplezier.
Groetjes Astrid


Reacties

Ik val in herhaling ...maar kan niet anders ..hij is ongelooflijk mooi geworden , een kunstwerkje ...mag je best trots op zijn ...
marian'ne m zei…
- - - - - - - -

Sprakeloos , succes met je nieuwe uitdaging.

Ik ga nog even ( lang) bewonderen ........

Gerda zei…
Jeetje Astrid, dat is snel!!!!!! En heel erg mooi. Heb je de delight als ondergrond gebruikt?
Marion zei…
Prachtig!! En in 10 dagen klaar? Petje af hoor!
Rita Janssen zei…
Wow, ik word gewoon omver geblazen door die prachtige foto's van die supermooie trui van je Astrid! Hier hoeft echt niet veel uitleg bij, dit spreekt voor zichzelf. Wat een enorm breitalent ben jij zeg om dit op 10 dagen zomaar effe af te breien, geweldig, super, een dikke duim!
Grtjes, rita.
Dank jullie, details staan op mijn ravelry pagina.. wat heb ik veel reakties gehad op deze trui, ben er zelf ook heel blij mee, en ik denk dat ik hem veel ga dragen.. groetjes Astrid
Gerda zei…
Dag Astrid,

ik zocht op facebook hoe ik je even prive kon mailen, maar daar kwam ik niet uit. Nu even zo. Ergens kwam ik tegen dat je op zoek was naar een louet spinnewiel op marktplaats. Nu heb ik nog 2 spinnewielen, waaronder een louet die ik alleen nog voor twijnen gebruik. Die zou je best een tijdje kunnen lenen om het te proberen; ik spin op het moment heel weinig. Ik ben wel benieuwd of je het leuk zal vinden, dit omdat kant breien al te langzaam ging als ik het me goed herinner.
Als je wilt kun je me mailen; g.doze@upcmail.nl. Waarschijnlijk kom ik hier met mijn blog tevoorschijn, maar dat staat al een tijdje op non actief en heeft mailadres wat ik nu niet gebruik, en ook nauwelijks naar omkijk. Ik "hoor" het wel, groetjes, Gerda

Populaire posts van deze blog

FAIR ISLE DREAM uitleg van de knipbies en het breien van een fair isle trui van onder naar boven.

SHEEPLOVE in BLUES

Laurier een mosaic -lace shawl ( Laurelie -Maliha designs)

Engelse breitermen en afkortingen vertaald in het Nederlands

Leren breien op een rondbreinaald...

Mijn eerste fair isle trui met Kauni met gratis motief

LOPI vest jas WINTERDREAM

Doe het zelf wol-schaal, de droom van iedere breister

MY ABSOLUTE COLOR DREAM een FAIR ISLE vest- cardigan